Brasserie de Koperen Kees

Een gezellige brasserie met een verfijnde keuken? Daarvoor ben je bij De Koperen Kees zeker aan het goede adres. Maar wat je met name op deze plek kan vinden is een kennismaking met het onverwachte. Atsje Schilstra en Leo de Ree laten iedere bezoeker met liefde kennismaken met de beste en meest verrassende gerechten en wijnen. Beiden met jarenlange ervaring op het vlak van horeca en ondernemen; uit een overtuiging om vol toewijding een toegankelijk restaurant op hoog niveau te leiden.

 
 

De liefde voor het vak – en voor elkaar! – is wat beide eigenaren al jarenlang bindt. Zo rolde Atsje de horeca in via een bijbaan, die erin resulteerde dat ze op haar 19e besloot om zich hier fulltime mee bezig te houden. Ze vond via de hotelschool een balans tussen werken en leren, waardoor ze zich erg allround kon ontwikkelen. Leo wist het al vanaf zijn geboorte: ‘Ik word kok!’ Zijn keuzes binnen zijn opleidingstraject stonden dan ook direct al vast. Na een aantal jaar op de hotelschool maakte hij een aantal omzwervingen: als sous-chef en later chef-kok op verschillende plekken groeide zijn gevoel voor ondernemerschap. Bij hotel restaurant Boschlust leerde hij Atsje kennen, waardoor ze vanaf dat moment samen hun passie voor de horeca én het ondernemen konden naleven.